Hoi! Ik ben schilderes en tekenares Meriska van Hof uit de mooie provincie Drenthe.

In mijn examenpakket op de Havo had ik tekenen als examenvak en later heb ik nog teken- en schilderlessen gevolgd bij beroepskunstenaar Cees van Beusekom te Gorinchem.

In heb inmiddels in meerdere bejaardentehuizen en bibliotheken geëxposeerd met mijn kunst. Zoals in “Parkzicht” te Sliedrecht en “de Waalburcht” te Papendrecht en ook in de bibliotheek te Sliedrecht en Alblasserdam.

Daarnaast stelde ik mijn werken ten toon in Ridderkerk, Gorinchem en Hoogeveen. De laatste tijd leg ik mij ook graag toe op het tekenen van dieren zoals honden, katten en paarden vanaf foto’s.

Ook heb ik mokken en kaarsen bedrukt met diverse werken van mij. Ik schilder ook series, zoals:  “Christelijke symbolische schilderijen” en “Rust in de Schepping”. En verder losse kunst, zoals vrouwen, dieren en de natuur.

Mijn voorlaatste serie heet “Vrouw en Dier” en is getekend in potlood en pastel. Graag exposeer ik mijn werken in geschikte publieke ruimtes. Ik heb tevens ervaring in het geven van tekenlessen voor kleinere groepen.

Tevens werkte ik  aan een serie “Meisjes van Vermeer” waarbij ik geïnspireerd werd door de Delftse schilder Johannes Vermeer. Met gebruik van gemengde technieken: potlood, pastel en acrylverf op papier. 

 

 

Canvasprints van Meriska van Hof bij ‘Het Muzieknootje’ in Hoogeveen.

 

Expositie 2020, 14 tekeningen en schilderijen van Meriska van Hof in verpleeghuis.

Bovendien ben ik lid van Schilderclub Zuidwolde.

Meer over deze amateur schilder en tekenclub uit het Drentse Zuidwolde, klik op het logo:

logo Art en Zo schilderclub Zuidwolde